Motorrijles

Bij ons ben je aan het juiste adres om te slagen voor je A-motorrijbewijs. Wij zijn namelijk een gespecialiseerde motorrijschool in Alphen aan den Rijn en omgeving.

Wij geven les in de categorie A (onbeperkt), deze categorie staat voor de zware motor. Om voor deze categorie in aanmerking te komen zijn er twee opties:

  • Al 2 jaar je A2 rijbewijs? Dan krijg je na het A-examen direct het volledige A rijbewijs. Als je al op je 20ste je A2 gehaald hebt, kan dat dus al als je 22 bent. Je hebt dan het allersnelste je A onbeperkt, maar doet wel een extra examen, dus één keer voor A2 en een keer voor A volledig.
  • Meest logische route: je wacht tot je 21 of ouder bent, haalt dan het volledige A rijbewijs met Code 80 beperking, die vervalt vanzelf na twee jaar, dus (vanaf) als je 23 wordt. Je doet maar één keer examen voor A volledig 

Handige links praktijkexamens

https://www.cbr.nl/nl/rijbewij…(AVB)
https://www.cbr.nl/nl/rijbewij… (AVD)

Prijzen

Rijles €58,00 (60min)

AVB € 200,00

AVD € 290,00

Gezondheidsverklaring zelf invullen via: https://www.cbr.nl/nl/mijncbr/…

*Rijles afzeggen of verschuiven

Soms komt het wel eens voor dat je de rijles moet annuleren. Je mag een rijles afzeggen of verschuiven. Doe dit dan wel zo vroeg mogelijk, als je op tijd bent, dan zal de instructeur hier geen kosten voor in rekening brengen. De tijd die hier voor staat is 24 uur van te voren. Als je binnen 24 uur van de afgesproken tijd een rijles afzegt of verandert, heeft de rijschool het recht je deze les toch te laten betalen.

*prijzen per 01-01-2024 examen is incl rijschoolkosten en 21%btw

Kleding

Alle kleding en uitrusting is bij voorkeur speciaal bedoeld voor motorrijders. De helm, kleding, handschoenen en schoeisel moeten zo stevig zijn dat ze bij contact met het voertuig of wegdek een redelijke mate van bescherming bieden. Verder moeten ze bescherming bieden tegen (weers)omstandigheden.

De volgende kleding/uitrusting is nodig tijdens toets en examen:

  • Een goedgekeurde motorhelm
  • Bij voorkeur oogbescherming, zoals een helmvizier of (zonne)bril voorzien van kunststof glazen
  • Schoeisel dat tenminste de enkels bedekt en beschermt
  • Handschoenen die de hand en het polsgewricht volledig bedekken en beschermen
  • Een broek die de benen volledig bedekt en beschermt en een jas die het bovenlichaam en de armen volledig bedekt en beschermt

Contactformulier